WikiArS/assignments/Il·lustració de la figura hipotètica de Rafael Casanova


This is an assignment created by that gives orientation and references to create an image or file that is necessary for Wikipedia or for some Free Knowledge project.

Assignment: Il·lustració de la figura hipotètica de Rafael Casanova


Assignment language:ca

Briefing

Avui dia no tenim cap imatge contemporània del conseller en cap de la ciutat Rafael Casanova, ni pintures ni gravats. Però sí tenim notícia del vestit-uniforme que es va fer fer a Barcelona el 1713, per tant sabem quina pinta feia pel que fa a la indumentària. També sabem que en l'època del setge tenia una cinquantena d'anys. En canvi en desconeixem quina cara tenia (¿papada, pòmuls pronunciats, ferreny...?) o quines mides feia.

Es tracta doncs de fer una il·lustració hipotètica de cos sencer d'aquest militar amb el vestit que sabem que va comprar. Com a exemple de l'estil que cerquem pots inspirar-te en els dibuixos de Francesc Riart.

Specifications

Cal fer 2 il·lustracions del personatge: una a peu dret amb el vestit posat enarborant la bandera de Santa Eulàlia i una altra ferit i mig desvestit.

La primera caldrà que sigui un dibuix detallat que es pugui apreciar bé la cara (recordeu que fareu una hipòtesi de cara), les ornamentacions del vestit i la botonada, el tipus d'espasa, les formes del tricorni, etc. Caldrà ser fidel també amb com era la bandera (l'assessorament científic proporcionarà la informació). La segona serà una imatge emotiva del conseller ajagut i ferit, essent atès pels metges, caldrà il·lustrar les robes interiors que en el primer dibuix no es veuen. El fons pot ser simplement esbossat. Les dues imatges caldrà acolorir-les amb la tècnica que es cregui adient.

La imatge digitalitzada serà en mapa de bits (el dibuix s'haurà de presentar en un bon escanneig) o opcionalment en format vectorial (en aquest cas parlar-ho tutor).

Sources and references

Il·lustracions prèvies del personatge fetes per Francesc Riart.

Monuments dedicats a Casanova arreu del país (tot i que no són reconstruccions històriques sinó imatges idealitzades o re-interpretades, consultar i verificar qüestions d'aspecte, vestuari, etc...).

  • Francesc Riart i Xavier Hernández "La Coronela de Barcelona, 1705-1714" Rafael Dalmau Editors
  • Jacinto Antón - Casanova, a cavall i sense bandera - 2010.09.11 www.elpais.com
  • Vicente Moreno Cullell Rafael de Casanaovas 17/09/2012 Blog Ciències Socials en xarxa - Sàpiens.cat

Reference images by content

Reference images by style

Format

If you create the illustration on paper:

  • Recommended minimum size: DIN A4 (vertical). Photographs of illustrations must be studio photographs. Scans of illustrations must be high-quality, sharp and high-resolution.
  • Digitized PNG files must not be compressed.

If you create the illustration as a bitmap:

  • Approximate minimum size of the file to be published: 1270 x 1800 pixels (more than 2 Mpx). Approximate recommended size: 1764 x 2500 (more than 4 Mpx). More is better.
  • Maximum file size: 100 MB.

If you create a vector graphic (preferable), use the standard SVG format.

Image viewing guidelines:

  • Approximate image display dimensions on description page: 500 x 718 pixels.
  • Approximate image display dimensions in a Wikipedia article: 348 x 500 pixels.

Keep in mind the approximate display dimensions to ensure that the illustration has an appropriate level of detail for its publication context.

Potential advisers

Experts or knowers of this knowledge area that are available to guide the graphic creator, oversees the process of creation and supervise the image before to publish.

  • Francesc Xavier Hernández Cardona, historiador, professor de didàctica de la història