Logo of Wikimedia Outreach

Hello FKoudijs (WMF) and welcome to the Outreach Wiki!

Our mission is to recruit and support new Wikimedians and to build strong relationships with cultural and educational institutions. Want to help? Here are ways that you can get involved:

The Village pump is a great place to ask questions. Thanks for stopping by. I hope that you like Outreach Wiki and decide to stay!

Anna Koval (WMF) (talk) 16:52, 6 January 2015 (UTC)Reply

Zusterprojecten

edit

Hallo Floor,

Hoe gaat het met je? Ben je nog leuke dingen aan het doen voor Wikimedia? Zelf ben ik de afgelopen maanden druk geweest met de Part-up wiki (https://partup.miraheze.org/wiki/Main_Page) maar omdat ik Wikimedia nog steeds een warm hard toe draag ben ik toch weer een poging aan het doen om een Nederlandstalige Wikiversiteit van de grond te krijgen. Aangezien een eerdere poging mislukt is, ben ik toenadering aan het zoeken bij de Nederlandstalige zusterprojecten. Naar mijn mening zitten die al jaren een beetje in het verdomhoekje, maar met hulp van Wikimedia Nederland, hoop ik de zusterprojecten weer op de agenda te zetten. Op Part-up ben ik een initiatief gestart. Zie https://part-up.com/partups/wikimedia-zusterprojecten-szSaH6CFsRBvWyxCG. Vanuit dit initiatief ben ik ook op zoek naar voorbeelden uit andere landen. Ik hoorde bijvoorbeeld dat in Italië een educatieprogramma is gestart waar ook de Wikiversity onder de aandacht van onderwijsinstellingen wordt gebracht. Ik denk dat veel studenten het leuker zullen vinden om in een leerproject op de Wikiversiteit actief te zijn dan op Wikipedia. Heb jij misschien nog tips voor me?

Met vriendelijke groet,

Tim Ruijters, Timboliu (talk) 21:35, 18 February 2016 (UTC)Reply

Hallo Tim. Leuk van je te horen. Ik hoop dat je pogingen om Wikiversiteit van de grond te krijgen goed gaan. Het voorbeeld van Italië is een mooie, en ook meteen de beste die ik kan bedenken. Het lijkt me interessant om met hen het gesprek aan te gaan en te kijken hoe ze dit project van de grond hebben gekregen. Wellicht geeft je dit een hoop informatie en ideeën over hoe jij het aan zou kunnen pakken. Zoals bij alle projecten adviseer ik je om eerst voldoende steun op te bouwen binnen de bewerkersgemeenschap, om nadelige effecten te beperken en er voor te zorgen dat het niet alleen jouw project is, maar daadwerkelijk een project dat door de gemeenschap (of een gedeelte daarvan) wordt gedragen.
Ik hoor het graag als je nog verdere vragen hebt. Groeten, FKoudijs (WMF) (talk) 18:45, 23 February 2016 (UTC)Reply
Hallo Floor, ik ben nog niet echt verder gekomen met de Wikiversiteit en ik denk dat steun binnen de bewerkersgemeenschap noodzakelijk is. Ik zal eens bij onze Italiaanse collega's informeren hoe ze e.e.a. hebben aangepakt. Bedankt voor je tips! Groet, Tim, Timboliu (talk) 20:57, 23 February 2016 (UTC)Reply