Βέλτιστες πρακτικές

This page is a translated version of the page Best practices and the translation is 100% complete.

Οι Βέλτιστες πρακτικές στην εξωστρέφεια θα είναι συλλογή άρθρων που θα περιγράφουν τις εμπειρίες στην προσέλκυση νέων εθελοντών, συνεργατών, περιεχομένου και κοινού. Δεδομένου ότι διάφορα παραρτήματα έχουν ήδη αναπτύξει επιτυχημένα προγράμματα για την εμπλοκή νέων δημογραφικών ομάδων ή την εμβάθυνση των σχέσεων με τους νέους Wikimedians, αυτή η σελίδα είναι φόρουμ για αυτούς που θέλουν να μοιραστούν τη γνώση τους και αυτούς που θέλουν να τη διαδώσουν.

Δεν πρόκειται για πλήρη κατάλογο. Αν θες να μοιραστείς τις ιδέες σου στο πως να εμπλέξουμε περισσότερους ανθρώπους, γράψε εδώ το άρθρο σου ή να βοηθήσε να επεκτείνουμε τα υπάρχοντα άρθρα βέλτιστων πρακτικών. Έχε θάρρος!

Αν δεν έχεις ακόμα πολλή εμπειρία, αλλά θέλεις να μοιραστείς την γνώση σου σχετικά με τα εγχειρήματα του Wikimedia, τότε βρες ένα εγχείρημα που σου ταιριάζει. Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει το δικό του πρότζεκτ εξωστρέφειας. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες δεξιότητες. Οι σελίδες αυτές αναπτύσσονται από εθελοντές ώστε να χρησιμεύσουν ως εγχειρίδια. Κάθε εγχείρημα στοχεύει σε διαφορετική πληθυσμιακή ομάδα και έχει ειδικούς τρόπους για το πως μπορεί κανείς να προσεγγίσει και να αλληλεπιδράσει σε αυτό το συγκεκριμένο περιβάλλον. Για την δουλειά σε εξωστρεφείς δράσεις, βοηθάει το να έχει κανείς στο μυαλό του μια γενική στρατηγική.

Αν έχεις κάνει εξωστρεφή δουλειά αλλά δεν είσαι σίγουρος πως να τεκμηριώσεις την εμπειρία σου, διάβασε πρώτα αυτές τις οδηγίες!

Έλα στην ομάδα!

Μια ομάδα Wikimedians από διάφορες χώρες εργάζεται για την επέκταση και βελτίωση των σελίδων βέλτιστης πρακτικής σε αυτό το wiki. Παρακαλούμε νιώσε ευπρόσδεκτος να μπεις στην ομάδα προσθέτοντας το όνομά σου στην Ομάδα τεκμηρίωσης βέλτιστων πρακτικών.

Επισκόπηση

Βοήθησέ μας να βελτιώσουμε τις παρακάτω σελίδες έτσι ώστε ένας (νέος) Βικιπαιδιστής να μπορεί να φέρει εις πέρας με επιτυχία ένα πρότζεκτ εξωστρέφειας.