Главни страници

This page is a translated version of the page Main Page and the translation is 100% complete.
„Што е Википедија?“ — видео на шпански со превод на македонски и други јазици.

Досег. На викимедиски начин.

Викито за досег е дом на неколку потфати за соработка. Претставува своевидна збирка на материјали, најдобри практики, и место за координација на сите активности насочени кон јавноста, културните установи и образовните програми.

Нашата задача е да привлекуваме нови викимедијанци, да им пружаме поддршка и да градиме блиски и силни односи со културно-образовни парнери. Потребна ни е вашата помош за да ја направиме оваа соработна платформа поголема, подобра и покорисна. Има многу што да се направи.


ГБАМ

Овој проект работи со галерии, библиотеки, архиви и музеи со цел да ги донесе културните содржини во семрежниот простор.

Образование

Викимедииниот „Образовен портал“ ги спојува луѓето што ја користат Википедија и сродните прокети во образованието ширум светот.